یکی از سؤالاتی که همیشه ذهن کاربران شبکه و دنیای وب را به خود مشغول میکند این است که، تفاوت مودم و روتر چیست؟ هر کدام چه کاربردی دارند؟ در این مقاله قصد داریم به صورت جامع به تفاوت روتر و مودم بپردازیم. برای این منظور بهتر است تا کاربرد هر کدام را به صورت جداگانه برای شما توضیح دهیم.
سیم های تلفن قابلیت انتقال داده های دیجیتال را ندارند و اینجا بود که اهمیت وجود یک مبدل حس میشد. به ساده ترین تعریف؛ مودم یا modulator–demodulator دستگاهی است که از آن برای تبدیل داده های دیجیتال به آنالوگ و بلعکس استفاده میشود. رایانه های ما داده ها را به صورت دیجیتال تولید و منتقل میکنند اما برای انتقال این داده ها به شبکه و ISP، نیاز به یک مبدلِ دیجیتال به آنالوگ داریم که مودم ها این عمل را انجام میدهند.
از طرفی پس از عبور داده های تبدیل شده به آنالوگ از سیم های مخابراتی و رسیدن به ISP، دوباره آنجا نیاز به یک مبدل آنالوگ به دیجیتال داریم که تبدیل این داده را هم مودم ها بر عهده گرفته اند.
مودم را میتوان یک پل، برای ارتباط داده دیجیتال و آنالوگ دانست. به طور خلاصه مودم های خانگی، وسایلی هستند برای دریافت و ارسال داده بین رایانه و دیگر دستگاه های منزل شما و ISP ارائه دهنده اینترنت.
مودم ها انواع گوناگونی دارند از جمله:
در مقالات جداگانه به تعریف هر کدام از این مودم ها پرداخته ایم که میتوانید برای فهم بهتر تفاوت مودم و روتر ، آنها را مطالعه کنید.
تا اینجا با مفهوم مودم آشنا شدیم. اما روتر چیست؟ اگر بخواهیم مانند قسمت قبل به توضیح ساده و قابل فهم بپردازیم، روتر ها وظیفه دریافت اینترنت از مودم و اشتراک گذاری آن میان دستگاه ها در خانه شما را دارند. شاید این تعریف کمی شما را گیج کند.
بهتر است کمی عملی تر ادامه مقاله را پیش ببریم. مودم های خانگی امروزی در واقع مودم-روتر هستند و قابلیت های هر دو دستگاه را دارند اما از فکر مودم درون خانه خود بیرون بیایید. در اغلب شرکت های بزرگ، برخلاف منزل شما، مودم و روتر دو دستگاه جداگانه هستند. این دو دستگاه از طریق اتصالات به یکدیگر متصل میشوند.
مودم اینترنت را از ISP دریافت میکند و آن را به روتر منتقل میکند، سپس روتر آن را به صورت بی سیم (WIFI) و یا با استفاده از LAN و کابل شبکه، در میان دیگر دستگاه ها به اشتراک میگذارد.
اما چرا ما برای استفاده از اینترنت در منزل، فقط یک دستگاه داریم؟
مودم-روتر، دستگاهی است که از ادغام مودم و روتر به وجود آمده است. این دستگاه ها برای کانفیگ و متصل شدن به شبکه اینترنت دردسر کمتری را به همراه دارد و همینطور فضای کمتری را اشغال میکنند، به همین دلیل بیشتر در شبکه های خانگی و اداری مورد استفاده قرار می گیرد. اما یکی از مشکلاتی که متوجه آنهاست این است که در صورت خرابی یکی از این دستگاه ها، نمیتوان به تنهایی آن را تعمیر کرد و باید کل دستگاه را تعمیر یا تعویض کرد.
در صورتی که قصد ارتقاء یکی از این دستگاه ها را هم داشته باشید وضعیت به همین صورت و باید دستگاه مودم روتر خود عوض کنید.
در این مقاله به تفاوت روتر و مودم پرداختیم. به طور کلی میتوان مودم را دستگاهی برای اتصال به اینترنت با استفاده از تبدیل داده های آنالوگ دریافتی از ISP به داده های دیجیتال دانست.
روتر دستگاهی است که قابلیت دریافت اینترنت از مودم و اشتراک گذاری آن بین دستگاه های دیگر را دارد. اگر شما قصد دارید در منزل خود صرفا با یک رایانه به اینترنت متصل شوید، نیازی به استفاده از روتر ندارید و مودم نیاز شما را رفع میکند اما اگر قصد اتصال به اینترنت با چند دستگاه را دارید، باید از روتر سیمی یا بیسیم استفاده کنید. در این مقاله به مودم های خانگی مرسوم نیز پرداختیم و گفتیم که در این دستگاه ها، برای راحتی کاربران، روتر و مودم با یکدیگر ادغام شده اند تا عمل اتصال به اینترنت و اشتراک گذاری آن را در یک دستگاه داشته باشیم.
درباره این سایت